Werk aan je totale gezondheid en aan je fitness, vanuit een holistische persoonlijke benadering.

 

Wat betekent fitness voor jou?

Hoe ziet jouw droomfysiek er uit?

En wat kun je daarmee?

Heb je dan veel kracht?

Veel uithoudingsvermogen?

Ben je dan flexibel en beweeglijk?

Ben je dan slank rond je middel?

Weinig vet of grote spieren?

Een algehele topconditie?

Ik help je bij het optimaliseren van je gezondheid EN je prestaties. Hierin is vaak overlap. Maar deze begrippen zijn niet met elkaar te verwarren.

Gezondheid en prestatie is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezond lichaam is beter in staat om te herstellen van training, en iemand die de trap op sprint en het gevoel heeft dat hij zijn longen nog beneden in de hal heeft achtergelaten heeft waarschijnlijk ook geen goede gezondheid. Toch is beter presteren niet per definitie een betere gezondheid. Soms wel.
Iemand met zwakke skeletspieren heeft vaak moeite met alledaagse bezigheden. Iemand met een zwak core (zwakke buikspieren) is niet goed in staat om zijn wervelkolom te stabiliseren. Dit kan leiden tot rugklachten, waardoor je minder gaat bewegen. Welvaartsziekten (lees: hart & vaatziekten en diabetes mellitus type II) zijn grotendeels het gevolg van onvoldoende beweging.
Je ziet de relatie tussen gezondheid en prestatie. Anderzijds is er de atleet met weinig vetmassa die 6 keer per week sport met enthousiasme en graag in plaats van 140 kg wil leren om 160 kg van de vloer te liften.
Hiertoe is weinig (extra) gezondheidswinst te behalen. De atleet heeft immers al weinig vetmassa en voldoende kracht voor de meeste dingen in het alledaagse leven, of voor het stabiliseren van de wervelkolom. Wel is er verbetering op gebied van prestatie te behalen (de extra krachtwinst). Het risico voor de atleet is dat hij vroeg of laat geblesseerd raakt of het centrale zenuwstelsel gaat overbelasten. Je begrijpt het verschil en toch de samenhang met gezondheid en prestatie.
Samen gaan we op zoek naar jouw doelstelling. Wil je een betere gezondheid of beter presteren?
Waar is jouw persoonlijke balans?
Vervolgens help ik je verder naar jouw maximaal potentieel. Maximaal belasten binnen de veilige grens is uitgangspunt. Ten allereerste moeten de gewrichten gezond blijven, dat is het belangrijkste op termijn.

Om te bekijken waar je nu staat en om jou zo veilig mogelijk te belasten, doen we allereerst een bewegingsassessment. Tijdens de eerste training krijgen we een beeld over wat mogelijk is.
We bekijken je houding en bewegen, en sporen verkorte of verlengde spieren op.

Iedereen heeft zijn individuele belastbaarheid. Op basis van die individuele belastbaarheid en de doelstelling van de klant stel ik een training samen.
Doorgaans is een training opgebouwd uit verschillende onderdelen. Tijdens de warming-up gaan we aan de slag met dynamische stretches en eventueel schouder rotatie oefeningen. Cardio oefeningen doen we maximaal 3-5 minuten met hoge intensiteit en/of intervallen. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest efficiënte manier is om de VO2- max , de conditie te verbeteren. Daarna beginnen we een training meestal met de zogenaamde ‘’compound’’ oefeningen en vervolgens doen we isolerende oefeningen, power oefeningen en postuur corrigerende oefeningen indien nodig.
Veel mensen kampen met verkorte heupflexoren door kantoorwerk of langdurig zitten. De veel bekende tech-neck en voorwaarts afbuigende schouders zijn vaak gevolg van werken achter een scherm of het veelvuldig gebruiken van een smartphone.
Afhankelijk van jouw huidige postuur zoeken we naar de beste optie’s om de verkorte spieren weer naar neutrale positie te krijgen en de verzwakte spieren te versterken, waardoor het lichaam en het bewegingsapparaat weer beter in balans komen.
Spieren behoren synergetisch samen te werken om pijnvrij en efficient te kunnen bewegen.
Uiteindelijk komt dit de kracht weer ten goede, waardoor je weer beter belastbaar bent en weer zwaarder kan trainen. Krachttraining heeft een verhoogd metabolisme als gevolg, ofwel een verhoogde ruststofwisseling. In combinatie met een gedegen eetpatroon is hierdoor op termijn de waarschijnlijkheid, dat je teveel calorieën uit de voeding als vetmassa zal opslaan, lager.
We gaan samen bekijken wat voor jou het beste werkt op gebied van voeding en training. Ieder fysiek is anders. Maatwerk is hierin belangrijk.

Hoe je eruit ziet is een directe weerspiegeling van hoezeer jij je gezondheid en daarmee jezelf in acht neemt. Zorg jij nog goed voor jezelf?

Veel mensen denken dat je cardio moet doen als je wilt afvallen. Maar waarom zijn de mensen op de crosstrainers dan allemaal te dik? Met cardio kun je je caloriebehoefte verhogen, maar het verhoogt je metabolisme nauwelijks. Krachttraining doet dit wel. Na een goede sessie is je verbranding zelfs de dag daarna nog verhoogd!

Stamina

Kracht

Power

The Gym

Trainen in de mooiste sportschool van het land!

De 360 Healthclub in Roermond is een groot en luxe wellnesscenter met alle mogelijk denkbare faciliteiten.