Heb jij al vele diëten geprobeerd, zonder

blijvend resultaat?

Ik help je op weg op een manier die je nog niet eerder hebt ervaren. Zonder gedoe. Zonder tracken, of invoeren via een app. Zonder calorieën tellen en vooral: zonder honger. Zonder stressgevoel. Lekker eten en daarvan genieten.

Bij de meeste diëtisten krijg je vaak te horen: minder eten, meer bewegen. Of: ‘’een beetje van alles’’. Enthousiast ga je aan de slag met je keukenweegschaal en de app op je smartphone. Mogelijk verlies je gewicht door een calorieën-tekort, maar zodra je even iets vergeet in te voeren of een verjaardag hebt gehad komt dat gewicht er snel weer bij. Het bekende jo-jo effect: Hiervan word je uiteindelijk radeloos en onzeker. Op de lange termijn is het wegen van je voeding op een keukenweegschaal, om het vervolgens op je bord te leggen en na het verorberen nog eens te ‘moeten’ invoeren via een applicatie op je smartphone niet hanteerbaar. Je wordt een soort slaaf van je eigen leven, en voelt je moedeloos omdat je continue in strijd bent met je innerlijke hongergevoel en je wil om je streefgewicht te bereiken. Wat nou als dit alles niet nodig is? Wat nou als je geen honger zou hoeven hebben en toch gewicht kan verliezen of nog liever: vetmassa verliezen en je spiermassa behouden..

Als we de schijf van vijf van Het Voedingscentrum zouden hanteren als uitgangspunt voor een gezond voedingspatroon, komen we al snel uit bij een koolhydraatrijk dieet.

Het Voedingscentrum adviseert de mensen om 300-400 gram koolhydraten per dag te eten. Het advies is voornamelijk om (volkoren) granen zoals brood, aardappelen en peulvruchten te eten. Het hoofdbestanddeel van het voedingspatroon is dan koolhydraten. Na zo’n koolhydraat-rijke maaltijd gaat het lichaam veel insuline produceren, om al die suikers de cellen in te krijgen. Na die ‘spike’ volgt de ‘crash’ waarna je na twee uur alweer trek krijgt, met als gevolg dat je opnieuw wilt eten. Advies is tevens om dit dan vervolgens ook te doen, om ‘’het vuurtje brandend te houden’’.
Hierna eet je dus weer een (brood)maaltijd en opnieuw begint het proces, waarbij je uiteindelijk elke twee uur een hongergevoel ervaart en telkens weer wilt eten.
Ik ben van mening dat dit voedingspatroon niet gezond is. Buiten het feit dat graan veel anti-nutriënten – fyto-toxinen genaamd – bevatten, leveren ze buiten koolhydraten nauwelijks vet of eiwit. Vet heeft een slechte reputatie gekregen in onze maatschappij, en er wordt ons aanbevolen om het zoveel mogelijk te vermijden omdat het ons cholesterolgehalte in het lichaam negatief zou beïnvloeden. Echter is cholesterol een stof die de lever zelf aanmaakt als we het niet binnenkrijgen via onze voeding. Daarbij is een hoog cholesterolgehalte niet per definitie slecht. Integendeel.

Als we meer vetten eten, houden we onze bloedsuikerspiegel stabiel, en dat is belangrijk voor bijna alles. Van energie en mentale veerkracht tot lagere ontstekingswaarden, een betere slaap en betere bloedwaarden. Het is eigenlijk volkomen onlogisch om de hele dag door te eten. Met het voedingspatroon dat ik je zou adviseren, heb je hier ook absoluut geen behoefte meer aan.
Laten we samen bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Wat gebeurt er als je geen stappen onderneemt?

N

Je loopt het risico op gewichtstoename door een ongezond voedingspatroon.

N

Je zult steeds meer last krijgen van je lichamelijke klachten.

N

Je kunt lusteloos en vermoeid blijven zonder de juiste begeleiding.

N

Grotere kans op een toename of ophoging van medicatie.

Als diëtist sta ik voor jou klaar om je te begeleiden naar een vitaal, fit en gezond leven

Wat mag je verwachten?

N

Geniet van smakelijk eten en bereik toch gewichtsverlies.

N

Ervaar het plezier van je weer goed voelen, aantrekkelijker, jonger en energieker zijn!

N

Zie hoe je lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

N

Herontdek het plezier van je favoriete kleding dragen.

N

Ontdek de mogelijkheid om je medicatie te verminderen of zelfs stop te zetten.

‘’Je bent niet wat je eet’’

‘’Je bent wat je eet’’ is de slogan van het voedingscentrum. Ik geef hier graag een nét iets andere nuance aan. Je bent namelijk niet wat je eet, maar wat je opneemt uit je eten. Je kunt namelijk wel stellen dat er leucine aanwezig is in sojabonen, of ijzer in een kidneyboon en in theorie kan dit kloppen, maar kan je lichaam er iets mee?
Je moet voedingsstoffen in het lichaam kunnen opnemen en dat is niet altijd het geval. Soms kan je lichaam een stof die je binnenkrijgt niet omzetten. Dit kan allerhande oorzaken hebben.
Door verdere verdieping in het onderwerp heb ik mijn expertise als klinisch diëtist van het onderzoeken in het ziekenhuis, verlegd naar het implementeren van kennis buiten het ziekenhuis, het liefst in de sportschool.

Het huidige systeem dat men ‘gezondheidszorg’ noemt kan beter ziekte-beheer-systeem worden genoemd.

Er is namelijk niets preventiefs aan.
Je moet en kunt er zelf voor zorgen dat je niet terecht komt in dit ziekte-beheer-systeem.

Suikerziekte

Steeds meer mensen kampen met diabetes mellitus type II, ofwel ‘’suikerziekte’’ in de volksmond. Vaak komen ze met andere klachten zoals een ontsteking of verminderd zicht bij de huisarts, waardoor vervolgens aan het licht komt dat ze een torenhoge glucosespiegel hebben.
Soms heeft een patiënt al andere symptomen zoals bijvoorbeeld meer dorst, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Lang rondlopen met verhoogde glucosewaarden is zeer schadelijk voor de gezondheid. Het kan cellen soms onomkeerbaar beschadigen.

“JE ZIET VAAK DAT DE PATIËNT WEER HELEMAAL OPLEEFT”

Echter, wanneer de situatie op tijd in beeld komt, is het volledige ziektebeeld en daarmee uiteindelijk de onomkeerbare afhankelijkheid van het dagelijks toedienen van insuline-injecties nog steeds omkeerbaar. Door het juiste dieet en de juiste manier van bewegen kun je ervoor zorgen dat iemand zonder medicatie opnieuw zijn bloedsuikerspiegel onder controle krijgt.


Dat is prachtig om te zien. Mensen denken soms levenslang veroordeeld te zijn tot het dagelijks inspuiten van insuline, met alle gevolgen en extra kilootjes van dien. Feitelijk is er in het lichaam wel productie van insuline, maar slapen de receptoren van de cellen die het hormoontje ontvangen, waardoor het signaal niet doorkomt. Die ‘’slaperige’’ receptoren kunnen in feite worden wakker geschud waardoor er zich direct een verbetering van de situatie voordoet. Vaak voelen mensen zich binnen twee weken al beter, en is er binnen twee maanden überhaupt geen sprake meer van (pre) diabetes en zijn de bloedglucosewaarden weer onder controle. Daardoor heb je weer meer energie en hoef je niet aan de medicatie. Dit komt je lever en nieren weer ten goede…
Je ziet vaak dat de patiënt weer helemaal opleeft.

Reviews

wat vinden mijn klanten?

EXCELLENT
13 reviews on
henri agaman
henri agaman
2024-02-01
Was een prettige samenwerking, goede instructies en tips. Een aanrader voor beginnende sporters zoals ik. Kundig diëtist en PT.
Francois Hampsink
Francois Hampsink
2023-11-25
Hele fijne en degelijke begeleiding. Niet alleen met trainen maar ook met voeding. Dominique heeft mij onder zijn hoede genomen na een pittige revalidatie. Door samen met hem mijn fysieke problemen aan te pakken ben ik stiekem sterker geworden en zelfs mijn fitheid is verbeterd. Geweldig om deze positieve groei te mogen en kunnen ervaren.
Nicky
Nicky
2023-11-23
Dominique heeft mij aan de hand van bepaalde oefeningen geleerd hoe ik mijn schouders beter kan stabiliseren tijdens krachtsport. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer klachtenvrij kan trainen 💪
Mijksje - Mijke Desserjer
Mijksje - Mijke Desserjer
2023-10-25
Domique geeft deskundig advies over sport, lichaam en voeding. De trainingen zitten goed in elkaar en Dominique weet me telkens weer te motiveren om tot het uiterste te gaan. Na jarenlang niet sporten was het lastig om te beginnen, maar onder zijn begeleiding met een op maat gemaakte training heb ik enorme sprongen gemaakt. Dit samen met de tips rondom voeding heeft er voor gezorgd dat ik in enkele maanden ruim 10 kg ben afgevallen. Ik voel me sterker en fitter dan ooit én ik kan inmiddels echt genieten van het sporten.
nicolau andreea
nicolau andreea
2023-10-13
I recommend Dominique for his respectful approach and his ability to partner with you in doing the training program that works best for you.
Sharon
Sharon
2023-10-11
Via 360 Healthclub kwam ik bij Domique uit voor duo PT. Domique kijkt naar je kunnen, geeft goede uitleg en zorgt dat je steeds een stapje verder gaat. Naar 12 weken zie je resultaat en voel je je lekker in je vel.
Chido Obermayer
Chido Obermayer
2023-10-11
Was exactly what I needed. Trainer was professional and excellent. Taught me how to strengthen my upper back muscles which relieved the pain there and in my shoulders. Always on time and pushed me effectively to achieve my goals. Would highly recommend him to anyone needing personal training. Thanks Dominique. 😊👍
Miranda Lijssen
Miranda Lijssen
2023-10-11
Prima trainingen. Goed onderbouwd maatwerk. Dominique is zeer onderlegd. Deelt veel nuttige info zonder op te dringen. Verdiept zich in onderliggend letsel of ziekte en past dit in zijn aanpak. Geen uitgewerkt schema maar kijken wat kan in het nu. Ook op die manier ga ik met sprongen vooruit! Chapeau en ga zo door!
think summer
think summer
2023-10-10
12 weken wekelijks wezen trainen onder begeleiding van Dominique. Hij heeft mij opnieuw doen geloven in mezelf, ik voel me fysiek en mentaal nu sterk 💪